Voordeelurenabonnement 60+

Kortingsmogelijkheden

 • Inzet van uw keuzedagen
 • Railpluskorting
 • Seniorentarief op Thalys
 • Seniorentarief op Eurostar

Keuzedagen

Bent u 60 jaar of ouder dan heeft u een streepje voor bij NS: u schaft dan tegen een laag tarief 7 Keuzedagen per jaar aan. Maakt u een internationale reis dan is uw Keuzedag geldig tot aan de grens.
Bent u in het bezit van papieren Keuzedagen, dan stempelt u deze op de dag van keuze af. Op de dag dat u met uw Keuzedag reist, dient u altijd uw OV-chipkaart met daarop uw abonnement bij zich te hebben.

Bent u in het bezit van digitale Keuzedagen dan zet u deze op uw desbetreffende reisdag op uw OV-chipkaart bij een NS- kaartautomaat. Hoe dit in z’n werk gaat, ziet u hier. Daarnaast dient u altijd in- en uit te checken.

Internationaal reizen met een Keuzedag op de OV-chipkaart

Hoe gaat dit in z’n werk?
Heeft u digitale Keuzedagen dan is in- en uitchecken verplicht, ook bij het maken van een internationale reis. Zonder check- in is uw Keuzedag niet geldig. Na check- in heeft uw Keuzedag de geldigheid van een NS-dag .
Inchecken op de Keuzedag is niet mogelijk wanneer u uw OV-chipkaart aanbiedt in de periode dat de Keuzedag niet geldig is. Biedt u uw OV-chipkaart aan in een periode dat de Keuzedag niet geldig is, dan checkt u in op uw onderliggende abonnement!

Vanuit Nederland naar het buitenland
Maakt u een internationale reis, dan is uw Keuzedag geldig tot aan de grens. U schaft een internationaal vervoerbewijs aan vanaf de Nederlandse grens tot aan uw bestemming in het buitenland. Op de reisdag checkt u in op uw Keuzedag voor het binnenlandse deel van de reis. U hoeft (en kunt) in het buitenland niet uit te checken. Er wordt geen saldo afgeschreven! Reist u op dezelfde dag weer terug naar Nederland, dan is de Keuzedag nog geldig.

Vanuit het buitenland naar Nederland
De Keuzedag wordt geldig door in te checken. Het activeren van een Keuzedag is dan ook alleen op een station in Nederland mogelijk. In het buitenland kunt u niet inchecken.
Als u tóch gebruik wilt maken van een Keuzedag, dan dient u een internationaal vervoerbewijs aan te schaffen van het vertrekstation in het buitenland tot aan een aankomststation van de internationale trein in Nederland. Op dit aankomststation checkt u in op uw Keuzedag om vanaf daar het binnenlandse deel van uw reis te vervolgen met deze Keuzedag.

Railplus

Met korting reizen naar wel 23 verschillende landen in Europa! Dat kan met de internationale voordeelkaart RailPlus. Met RailPlus krijgt u maar liefst 25% korting op diverse internationale treinreizen.

Bent u in het bezit van een Voordeelurenabonnement en bent u 60 jaar geworden, dan heeft u recht op een gratis RailPlus kaart. Deze is verkrijgbaar bij de NS-servicebalie. Neemt u voor aanschaf wel uw OV-chipkaart met daarop uw Voordeelurenabonnement mee, en een geldig legitimatiebewijs. Bent u in het bezit van een Altijd Vrij of Altijd Voordeel Abonnement, en 60 jaar of ouder? Dan kunt u RailPlus voor €15,- aanschaffen, via NS Hispeed.nl, de NS Hispeedbalies in de Tickets & Servicewinkel en via NS Hispeed Customer Care (0900- 92 96, €0,35 p.m.) .Neemt u bij aanschaf via de balie uw OV-chipkaart met daarop uw Altijd Vrij of Altijd Voordeel Abonnement én een geldig legitimatiebewijs mee.

> Koop Railplus

Voorwaarden

Voor de voorwaarden van de RailPlus-korting verwijzen we u naar onze kortingenpagina . U vindt daar de voorwaarden voor RailPlus onderaan de pagina.

Speciale tarieven voor reizigers ouder dan 60

Thalys heeft voor u als 60-plusser ook nog eens speciale tarieven. Zo profiteert u van korting over het hele traject. En let op: er geldt op=op voor deze speciale tarieven. Boek dus op tijd!.

Thalys

 • Vanaf 60 jaar (op de dag van reizen)
 • Enkele reis, beschikbaar in Comfort 1 en Comfort 2
 • Eén keer om te wisselen voor vertrek en tot één uur na vertrek op het Thalys vertrekstation
 • 100% terugbetaald voor vertrek en tot één uur na vertrek op het Thalys vertrekstation
 • Alles onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de tarieven. U kunt boeken vanaf 3 maanden voor de reisdatum.

Voordeelurenkorting en Jaarkaarthouders

Bent u in bezit van een Voordeelurenabonnement, Jaartrajectabonnement of NS/OV-jaarkaart dan geeft veel mogelijkheden tot korting bij uw internationale reis.

Lees meer

Reizen met Thalys

Thalys is dé hogesnelheidstrein voor dagelijkse verbindingen tussen Nederland en Frankrijk. ’s Zomers met Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk of ’s winters met Ski-Thalys naar de Franse Alpen? Alles kan, en snel ook!

Lees meer

Reizen met Eurostar

Eurostar is dé hogesnelheidstrein die dagelijks vanuit Brussel-Zuid naar Lille, Ebbsfleet en Londen vertrekt. Vanaf Brussel rijdt Eurostar met 300 km/u.

Lees meer

ML Image
 

Welkom bij NS Hispeed

Om u zo goed mogelijk te helpen met de aanschaf van Fyra tickets heeft NS u doorgestuurd naar NS Hispeed.

 • Terug naar ns.nl
 • Ga verder
 • sluiten

   

  sluiten
  sluiten

  Notificatie

  sluiten

  Login

  sluiten

  Mijn boekingen

  Sluiten

  Hier kunt u uw reis bekijken. Kies hoe u uw boeking(en) wilt openen.

  Informatie

  Mijn boekingen

  Sluiten

  Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

  Mijn boekingen

  Sluiten

  Uw reis bekijken, wijzigen, annuleren.

  Uw gegevens

  sluiten

  Gegevens geadresseerde:  Wijzig datum

  Sluiten

  Let op

  Lorem ipsum dolor sit amet...

  Geen zoekresultaten gevonden

  Sluiten

  We konden"{name}" niet vinden.
  Kies een bestemming uit de lijst.

  Een moment geduld aub